Panathinaikos oslabljen u odbranu naslova
Mike Batiste tri sedmice out

Euroliga

Panathinaikos oslabljen u odbranu naslova

Evropski prvak Panathinaikos će u odbranu evropske titule krenuti znatno oslabljen. Tri standardna igrača Mike Batiste, Saras Jasikevicius i Kostas Tsartaris neće biti u sastavu Željka Obradovića na otvaranju Eurolige protiv Armanija .

Mike Batiste se povrijedio na treningu i pauziraće najmanje tri sedmice što je veliki hendikep za Atinjane koji su njegovim izostankom ostali samo na Nikoli Pekoviću na poziciji centra. Američki centar je dugo godina jedan od najboljih igrača Panathinaikosa, tako da njegov izostanak mnogo znači za kompletnu momčad.

Najveća zvijezda Panathinaikosa Saras Jasikevicius će propustiti vjerovatno dvije uvodne utakmice, jer još dovoljno nije oporavljen od operacije koljena koju je obavio u pauzi prvenstva. Sarasu će to biti prva euroligaška utakmica koju je propustio nakon novembra 2002. godine kada je nosio dres Barcelone.

Pored Batistea i Jasikeviciusa Panathinaikos će biti lišen usluga i Tsartsarisa koji je nedavno slomio ruku, zbog čega će izbivati s terena oko dva mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.