Pao pregazio Efesa

Real tek nakon produžetka

Pao pregazio Efesa

Večeras je kompletirano četvrto kolo košarkaške Eurolige, a derbi kola je odigran u Atini.

U jednom od derbija kola Panathinaikos je pregazio Efes Pilsen sa 84:61. Mike Batiste je sa 17 poena predvodio grčkog prvaka, dok je kod Efesa bolji od ostalih bio Boštjan Nachbar sa 13 poena.

Problema da dođe do pobjede nije imala ni Barcelona, koja je na svom parketu bila bolja od Lietuvos Rytasa sa 69:55. Pete Mickeal je kod pobjednika ubacio 16, a Milko Bjelica kod poraženog tima 13 poena. Kenan Bajramović je utakmicu završio sa 4 poena i 3 skoka.

AJ Milano je slavio u Valenciji rezultatom 80:69. Jonas Maciulis je upisao 26 poena i 7 skokova, a Marijonas Petravicius je dodao 18 poena za Milano, dok je kod Valencije najbolji bio Rafa Martinez sa 15 poena.

Real Madrid je neočekivano teško, tek nakon produžetka, stigao do pobjede protiv Brose Basketsa an svom parketu rezultatom 83:81. Prvo ime Kraljeva bio je Felipe Reyes sa 18 poena, dok je Brian Roberts sa 21 poenom predvodio momke iz Bamberga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.