Pao slavio u Madridu, pobjede Barcelone i CSKA

Euroliga

Pao slavio u Madridu, pobjede Barcelone i CSKA

Midhat Šljivak

Večeras su bila na rasporedu još tri susreta 12. kola Eurolige, a pobjede su upisali Panathinaikos, Barcelona i CSKA.

Panathinaikos je u derbiju kola savladao Real u Madridu rezultatom 74:73.

Panathinaikos je odigrao odličan meč i na kraju su sasvim zasluženo stigli do pobjede. Na poluvremenu su imali plus pet 38:33, nakon čega se Real probudio, te su treći period dobili sa 20:11. Uzbudljiva završnica susreta je ipak pripala Panathinaikosu koji je stigao do pobjede zahvaljujući greškama Reala u napadu.

Kostas Tsartsaris je predvodio Pao sa 16 poena u ovom susretu, dok je kod Reala duo Mirotić i Fernandez ubacio po 17 poena.

Barcelona je na svom parketu savladala Caju Laboral u španskom derbiju rezultatom 83:74.

Katalonci su od prve do posljednje minute susreta vodili. Već nakon prvih deset minuta imali su šest poena prednosti 18:12, da bi na poluvrijeme otišli sa 10 razlike 42:32. Caja je odigrala nešto bolj treći period. Dobili su ovaj dio igre 24:19, te se u završne minute ušlo sa samo pet razlike za Barcu 61:56. Ipak, Barca je u posljednjoj četvrtini uspjela sačuvati vodstvo, te su na kraju zasluženo došli do pobjede.

Erazem Lorbek je sa 16 poena predvodio Barcelonu, a Maciej Lampe je za Caju ubacio 21 poen.

Moskovski CSKA je u dosta zanimljivom susretu slavio u Malagi kod Unicaje rezultatom 70:66. Utakmica je bila vrlo neizvjesna tokom svih 40 minuta, a CSKA je u završnim minutama uspjela stići do pobjede do koje ih je predvodio Saša Kaun sa 26 poena. Kod Unicaje Marcus Williams je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.