Papanikolau u Olympiacosu
Papanikolau je igrao odlično na EP za mlade

Euroliga

Papanikolau u Olympiacosu

Olympiakos je pobijedio ljutog rivala Panathinaikosa u borbi za mladu grčku zvijezdu Kostasa Papanikolaua. Mladi 19-godišnji igrač Arisa potpisao je petogodišnji ugovor s pirejskim klubom i tako rješio pitanje budućnosti. Mladi Papanikolau je bio jedan od najtraženijih igrača ovoga ljeta, ali je Olympiakos bio najuporniji.

Krilni centar je ovog ljeta vodio mlade grčke nade do dvije medalje. Prvo je na SP do 19 godina na Novom Zelandu predvodio svoje kolege do srebrne medalje sa prosjekom od 14,9 poena i 6,6 skokova, dok je nepunih mjesec dana kasnije na domaćem parketu na EP odveo svoje godinu dana starije kolege do zlata.

Na ovom prvenstvu je Papanikolau proglašen za MVP-a prvenstva, a bio je na pripremama i s najboljom grčkom selekcijom ovog ljeta, ali ga selektor Kazlauskas nije poveo u Poljsku.

Papanikolau će sigurno predstavljati veliko pojačanje za centarsku liniju Olympiakosa, a budućnost grčke košarke pripada njemu, to je sigurno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.