Parežanin i Đurasović vjeruju u pobjedu

Bosna u derbiju kola dočekuje Borac Nektar

Parežanin i Đurasović vjeruju u pobjedu

U okviru 7. kola Lige 13 Bosna ASA BH Telecom će u nedjelju dočekati košarkaše Borac Nektara. Nakon šest kola obje momčadi imaju po jedan poraz, pa utakmica ova dva kluba s pravom nosi epitet derbija kola.

Bosna u utakmicu ulazi s tri dana više odmora od Banjalučana, jer su Studenti u okviru 6. kola bili slobodni. Ipak, u ovakvoj utakmici protiv snažnog Borca to možda i neće igrati neku ulogu. Toga su svjesni u redovima nekadašnjeg evropskog prvaka.

"Borac je nakon dugo godina sastavio jednu odličnu ekipu koja ima ambicije da se vrati u vrh bh. košarke. Doveli su veliki broj kvalitetnih igrača u svoje redove i već sada se vide rezultati", kaže trener Studenata Dejan Parežanin. Ipak, Parežanin mnogo više razmišlja o situaciji u redovima njegovog tima.

"Moji mladi igrači rastu iz meča u meč. Veliko ohrabrenje uoči meča sa Borcem je povratak povrijeđenih igrača, prije svih Rahimića i Hodžića, ali s druge strane u timu neće biti Marka Radića, koji ima povredu koljena. Ukoliko uspijemo iskontrolisati skok igru protivnika i igru u odbrani 2 na 2, onda se možemo nadati povoljnom rezultatu", rekao je Parežanin.

Krilni igrač Studenata Božo Đurasović je također pohvalio ekipu Borca i istakao da je veliki plus za Bosnu povratak povrijeđenih igrača.

"Borac je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Mi smo imali problem s povredama igrača, sada je situacija znatno bolja. Mi možemo napredovati i pojedinačno, ali i ako ekipa. Uz našu dobru igru u odbrani i nešto bolju igru u napadu možemo do pobjede", rekao je Đurasović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.