Parežanin: Navijači su nam dali snagu

Parežanin: Navijači su nam dali snagu

Nakon susreta i pobjede Bosne, trener Studenata Dejan Parežanin imao je razloga biti zadovoljan, ali i oprezan, jer Bosna tek treba da izbori opstanak u regionalnoj ligi.

"Igrači su imali jedan fanatičan pristup. Pokazali su karakter u jednoj jako bitnoj utakmici, te smogli hrabrosti da uz sve nevolje koje nas prate odigraju na visokom nivou. Nismo išli na utakmicu sa velikim brojem poena. Spremali smo se da Zadar svedemo na 60-tak poena, ali odlična igra u napadu dala nam je mogućnost da odigramo jednu ovakvu utakmicu i mislim da smo je iskoristili", rekao je Parežanin.

"Publika je odigrala veliku ulogu. Još jednom su nam navijači pokazali koliko su nam bitni, jer smo potpuno drugačiji kada imamo podršku publike. Jasno je da publiku moramo nečim privući, a ova pobjeda dobra je pozivnica za naredne utakmice".

Naredna tri kola NLB lige odigraće se u sedam dana. Tako zgusnut raspored svakako ne odgovara Bosni.

"Postavlja se pitanje da li žrtvovati neke utakmice i sačuvati neke igrače. To je osnovno pitanje kojem ćemo se posvetiti u narednim danima. Imamo pet dana da se pripremimo za FMP. Njih smo dobili u Zetri i tamo ćemo ići na pobjedu i u drugom susretu. Završnicu moramo dočekati što spremniji, pa će medicinski tim imati mnogo posla da pripremi igrače. Svaku utakmicu moramo shvatiti kao da je najvažnija", dodao je Parežanin.

Trener gostiju Danijel Jusup čestitao je Bosni na zasluženoj pobjedi.

"Igrači Bosne imali su više želje i htijenja. Mi se nismo uspjeli probuditi i nismo uspjeli realizovati većinu od dogovorenog u svlačionici. Mislim da je presudio šut za tri poena, jer smo pogodili samo dvije trice, a Bosna je ubacila deset. Uz to, u igri nam je nedostajala tranzicija i mislim da su to glavni razlozi poraza", kazao je Jusup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.