Parežanin: Neće biti lako

Košarkaški Kup BiH

Parežanin: Neće biti lako

Viceprvak Bosne i Hercegovine, Bosna ASA BH Telecom, dosta lakše od očekivanog došla je do finala košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine. Studenti su u dobroj predstavi jučer savladali Igokeu i večeras za protivnika imaju tuzlansku Slobodu, kao posljednju prepreku ka prvom trofeju ove sezone.

"Obje ekipe našle su se zasluženo u finalu. Onako na prvi pogled neki bi možda rekli da nas čeka relativno lagan posao protiv Slobode, ali to i nije baš tako", kazao je trener Bosne Dejan Parežanin.

"Večeras nas s druge strane parketa čeka jedna mlada i poletna ekipa, koja će imati dodatnog morala nakon velike pobjede nad Čapljinom i sigurno je da neće biti lako", kazao je Parežanin za SportSport.ba.

"Za nas je veoma bitno da od samog početka nametnemo Slobodi svoj stil igre, te da iskoristimo one strane gdje imamo prednost. Neke stvari iz susreta sa Igokeom moraćemo ponoviti, a neke popraviti, želimo li do pobjede večeras", dodao je Parežanin.

Trener Bosne se osvrnuo i na organizaciju završnice Kupa BiH, koja je povjerena Čapljini.

"Moram pohvaliti domaćine, koji su zaista učinili sve da ova završnica protekne u najboljem mogućem redu. Pohvale idu i na računa zaista sjajne publike, koja zna nagraditi i cijeniti dobru košarku", zaključio je Parežanin.

Finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Bosne na programu je večeras, sa početkom u 20 sati, uz direktan tv-prenos na NTV Hayat.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije