Parežanin: nedostajao nam je Rahimić

13 trojki Zrinjskog nedovoljno

Parežanin: nedostajao nam je Rahimić

Apsolutno je svjestan bio trener Zrinjskog Dejan Parežanin nedastatka u svojoj ekipi koji je bio presudan da se visoki postotak šuta od 55,9 % ne pretvori u pobjedu nad Bosnom u derbiju 7. kola Lige-13.

Podatak da je Bosna na kraju susreta imala čak 11 poena više iz drugog napada od Mostaraca (16:5), te da je imala 10:4 iz kontranapada, možda i dovoljno govori gdje je Zrinjski izgubio ovaj derbi protiv Bosne. U skoku, svi ovi ponovljeni ili lagani poeni studenata su upisani nakon jednog od 35 skokova domaćina, od toga čak 13 ofanzivnih i 22 defanzivna

"Nedostajao nam je Dženan Rahimić", bile su prve riječi Dejana Parežanina nakon utakmice u kojima je jasno aludirao na centra Bosne koji je pravio razliku na ovoj utakmici.

"Da smo imali tu snagu u reketu sve bi bilo drugačije. Moja ekipa je 90 % utakmice odigrala licem prema košu i to sa vanjske linije. Na kraju jedna kontra naša protiv tri kontre Bosne i tu je utakmica bila gotova", rekao je ovaj bivši trener Bosne, koji se uopšte nije promijenio, iz svlačionice je izašao potpuno mokar, ali i zadovoljan.

"Nema veze, imali smo zato jednu divnu košarkašku utakmicu. Bosni čestitam na fer i korektnoj igri, na velikoj borbenosti i na sasvim zasluženoj pobjedi. Mi idemo dalje, mlada smo ekipa, imamo još prostora za napredak i koristimo ga u svakoj utakmici", rekao je Parežanin za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije