Parežanin: Nismo imali pameti

Trener Bosne razočaran zbog poraza

Parežanin: Nismo imali pameti

M. Skaka

U večerašnjem susretu protiv FMP-a Bosni je pobjeda iscurila iz ruku, prema riječima Dejana Parežanina, ne zbog nedostatka sreće, već pameti.

Manje od 2 sekunde prije kraja, nakon brzog prekršaja domaćina kod rezultata 70:71 Kojadinović je na iznenađenje mnogih, umjesto da namjerno promaši, ubacio drugo bacanje i dao FMP-u šansu da se vrati. Đurović je zatražio minut odmora, a za preostalih 1,8 sekundi Raduljica je pogodio za produžetak u kojem je FMP iskoristio psihološku prednost i lagano stigao do pobjede.

"I da smo mi slavili ne bi bilo nezasluženo. Bila je ovo odlična košarkaška predstava. FMP je dominirao u prvoj četvrtini, kada smo bili malo uspavani. Tek kada smo podigli nivo igre u odbrani, došli do kontrole skoka i napad je postao bolji. Očekivali smo da će FMP bolje igrati u nastavku, to se i desilo. Ono što nije ubacio u prvom, jeste u drugom poluvremenu. Nije da nismo imali sreće, već nismo imali pameti.", rekao je Dejan Parežanin, trener Bosne.

Vlade Đurović, trener FMP-a bio je zadovoljan pobjedom, ali ne i prikazanom igrom.

"Posebno loše smo igrali u drugom periodu, stigle su nas neke žute minute koje su dugo trajale. Lako je posle pobede biti general. Ali, sve bi bilo drugačije da je Kojadinović promašio poslednje slobodno bacanje, što traže svi treneri. Ali, eto on je pogodio. Sačuvali smo čast. Pomoć sa klupe bila je mala. Jedini koji je bio na nivou je Jeremić, ali tek u drugom poluvremenu.", rekao je strateg Pantera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.