Parežanin: Ova pobjeda pripada igračima

Parežanin se zahvalio publici na podršci

Parežanin: Ova pobjeda pripada igračima

Nakon velike pobjede nad Crvenom zvezdom, kojom su Studenti izbjegli posljednju poziciju na tabeli, Dejan Parežanin nije skrivao zadovoljstvo.

„Ova pobjeda pripada igračima, koji su zaslužni za sve. Večeras su pokazali da imaju karakter i odigrali su u finišu utakmice kako treba“, rekao je na početku press konferencije trener Bosne.

„Hvala publici što nas je došla bodriti u ovolikom broju u ovoj važnoj utakmici. Bez njih ne bi mogli doći do ove pobjede, bili su naš šest igrač. Sada se okrećemo Ligi 6. Samo ime KK Bosna govori dovoljno o ambicijama koje imamo u toj ligi. Idemo na titulu, a naši glavni konkurenti biće nam Igokea i Široki“.

Trener gostiju Aleksandar Trifunović je čestitao Bosni na pobjedi i razloge poraza našao u gubitku koncentracije svojih igrača u posljedne tri minute.

„Naš krajnji plasman u NLB ligi rezultat je nešto lošijih igara u prvom dijelu sezone kada smo izgubili tri domaće utakmice, a kasnije su došle još dvije. U ovoj utakmici sam pokušao proširiti roster dajući šansu nekim igračima koji nisu imali mnogo prilike za igru. Imali smo igru u svojim rukama, ali nam je u posljednje tri minute ponestalo koncentracije, što je Bosna iskoristila“, rekao je Aleksandar Trifunović. 

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije