Parežanin: Rezultat je ispratio rad ekipe

Trener Bosne zadovoljan napretkom svojih igrača

Parežanin: Rezultat je ispratio rad ekipe

Košarkaši Bosne su dva kola prije kraja Lige 13 osigurali prvo mjesto na tabeli i tako najavili i dobre igre u Ligi 6. Mlada ekipa Bosne je ove sezone sve prijatno iznenadila, kako igrama tako i rezultatima.

Trener mlade ekipe Bosne Dejan Parežanin u razgovoru za naš portal govori o igrama i rezultatima svoje ekipe, te o planovima za Ligu 6. Parežanin je izuzetno zadovoljan postignutim u dosadašnjem dijelu sezonu, ali najavljuje i još veće stvari od svoje ekipe.

"Dva kola prije kraja osigurali smo prvu poziciju, što je mimo svih oečkivanja. U sezonu smo ušli sa mladim igračima koji su tek trebali da se afirmišu. Ono što smo postavili za cilj, to smo i ostvarili", kaže Parežanin koji je najzaslužniji za odličnu sezonu Studenata.

Zbog odustajanja Slavije iz prvenstva Bosna u narednom kolu neće igrati, a u zadnjem kolu gostuje kod Čapljine. Iako utakmica u Čapljini nema rezultatski značaj za Studente Parežanin kaže kako za njega nema nebitnih utakmica i da će ekipa u Čapljini ići na pobjedu.

"Za mene nema nebitnih utakmica. Svaka je bitna i u svakoj idemo na pobjedu, pa tako i u Čapljini. Igraćemo u istom sastavu kao i u dosadašnjem dijelu sezone. Dat ćemo svoj maksimum kako bi pobjedom okončali prvi dio sezone", najavljuje utakmic na pobjedu Parežanin.

Nakon Čapljine dolazi završnica sezone. Liga 6 je velika prilika za mlade igrače Bosne da u mnogo jačoj konkurenciji nego je Liga 13 pokažu svoj kvalitet. Parežanin kaže da će završnica biti izuzetno zanimljiva.

"I u Ligi 6 ćemo igrati sa istim igračkim kadrom, a ukoliko nam finansijske prilike budu dozvoljavale dobro bi bilo da dovedemo i neko pojačanje. Daćemo svoj maksimum, pa hoće li to biti dovoljno za prvo, treće ili šesto mjesto vidjet ćemo", rekao je Dejan Parežanin.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije