Parežanin: Spremni smo za nastavak sezone

Bosna ASA BHT dočekuje Čelik

Parežanin: Spremni smo za nastavak sezone

Košarkaški klub Bosna ASA BHT sutra u Sarajevu dočekuje KK Čelik u okviru 16. kola Prve lige BiH za košarkaše.

Bosna je trenutno prva na tabeli s 26 bodova, dok Čelik zauzima devetu poziciju s 20 bodova.

Trener sarajevske ekipe Dejan Parežanin je kazao danas na pres-konferenciji da je njegov tim pred nastavak sezone radio na unapređenju fizičke spreme, te da je ekipa, uz izuzetak povrijeđenog Dine Hodžića, spremna za nastavak sezone.

''Momci su zdravi i nadamo se uspješnom nastavku sezone. Dino Hodžić je povrijedio palac lijeve ruke i neće biti u konkurenciji za sutrašnji susret. Ako pobijedimo Čelik bit ćemo još bliže ostvarenju ovosezonskog cilja, a to je ulazak u Ligu 6'', izjavio je Parežanin.

Bosnino krilo Marko Batina smatra da će utakmica protiv Čelika biti neugodna iako su Zeničani u prvom dijelu sezone izgubili od Bosne na domaćem terenu.

''Čelik ne smijemo potcijeniti. Promijenili su nekoliko igrača i trenera, te iz utakmice u utakmicu igraju bolje. Moramo dati sve od sebe i odigrati maksimalno ako želimo povoljan rezultat i nastavak dobrih igara iz prvog dijela sezone'', kazao je on.

Parežanin je dodao da će sutra morati više pažnje u odbrani posvetiti Ivanu Opačku, nosiocu igre Zeničana.

Utakmica se igra sutra u 16.30 sati u Dvorani 1 Centra Skenderija.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije