Parežanin: Sretan sam zbog odnosa prema igri

Pobjeda koja Studente ostavlja u životu

Parežanin: Sretan sam zbog odnosa prema igri

Adnan Beganović

Nakon veoma važne pobjede nad Heliosom, koja Bosnu BH Telecom ostavlja u utrci za opstanak u društvu najboljih, trener popularnih Studenata, Dejan Parežanin, istakao je da je prezadovoljan rezultatom, a pogotovo odnosom prema igri svojih izabranika.

"Prije svega želim čestitati svojim igračima koji su večeras u pravom smislu riječi ostavili srce na terenu te na kraju po mom mišljenu sasvim zasluženo slavili. Dobro smo se spremili za ovaj susret, mnogo smo analizirali igru Heliosa, što nam se na kraju i isplatilo. Veliki pritisak bio je na obje momčadi, ali na moje zadovoljstvo mi smo iz ove utakmice izašli kao pobjednici. Želim čestitati i našim gostima i poželjeti im mnogo sreće u nastavku", rekao je Dejan Parežanin, dok je trener gostiju iz Domžala istakao:

"Znao sam da će obje momčadi igrati pod velikim pritiskom i zbog toga ne treba čuditi što utakmica nije bila lijepša za oko. Isto tako sam prije susreta svojim igračima rekao da ona momčad koja se prije oslobodi pritiska imat će više razloga za slavlje. Na kraju se pokazalo da sam bio u pravu. Bosna je zasluženo upisala trijumf i želim da igračima, ali i stručnom štabu domaćih čestitam na fer i korektnoj igri. Do kraja sezone mi i Bosna borit ćemo se za opstanak, a mislim da mi imamo veće izglede da ostanemo u društvu najboljih jer trenutno imamo pobjedu viška i po meni mnogo bolji raspored."

Jedan od najboljih igrača sarajevske momčadi u ovom susretu Muhamed Pašalić nakon susreta je izjavio:

"Duži period spremali smo se za ovu utakmicu jer ona nam je faktički bila najvažnija u sezoni. Ova pobjeda je plod napornog rada i nadam se da ćemo u nastavku uspjeti ostvariti još koju te da ćemo na taj način izboriti opstanak i u narednoj sezoni igrati u Regionalnoj ligi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.