Parežanin: Stekli smo jedno bogato iskustvo

Bosna se oprostila od takmičenja u Evropi

Parežanin: Stekli smo jedno bogato iskustvo

Košarkaši Bosne su s dva poraza od Nancyja završili takmičenje u kvalifikacijama za Eurochallenge, ali je mlada ekipa Bosne, prema riječima trenera Dejana Parežanina, na dobitku s obzirom na stečeno iskustvo.

"Čestitam Nancyju na zasluženom prolazu u grupnu fazu Eurochallengea kao i mojim momcima na prikazanoj igri protiv jedne iskusne ekipe koja dolazi iz jedne jake lige. Mi smo iz ovog duela izašli bogatiji, jer smo imali priliku da igramo protiv iskusne ekipe, što je mojim igračima, koji su u procesu sazrijevanja, mnogo koristilo", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Dejan Parežanin.

Trener Studenata je istakao da je njegova ekipa odigrala bolje nego u prvoj utakmici u Sarajevu, ali da su falila još dva raspoložena igrača za bolji rezultat. Ipak, ako uzmemo u obzir da je prosjek starosti igrača Bosne negdje oko 20 godina, a da Nancy u svojim redovima ima četiri igrača koji su prošle sezone igrali Euroligu, onda se više nije moglo ni očekivati.

Dejan Parežanin ističe da je zadovoljan radom i zalaganjem svojih igrača, te da je zadovoljan dolaskom iskusnog Dženana Rahimića od kojeg očekuje da bude od velike koristi mladim igračima u njihovom sazrijevanju.

"Sa Rahimićem smo kompletirali ekipu za narednu sezonu. On bi svojim iskustvom trebao pomoći ovim mladim momcima pred kojima je svijetla budućnost. Ono što je njima najbitnije u ovom trenutku jeste da rade i da svi imamo strpljenja po pitanju rezultata. Sigurno je da će biti oscilacija u igri, jer se radi o mladim igračima, ali za dvije godine treba očekivati dobre rezultate", rekao je Parežanin.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije