Parežanin: Želimo ići korak naprijed
Dejan Parežanin je naredne dvije godine u Mostaru

Novi trener zvanično predstavljen

Parežanin: Želimo ići korak naprijed

M. Maksimović

Uprava mostarskog Zrinjskog, danas je zvanično predstavila novog trenera za predstojeću sezonu.Zrinjski će u naredne dvije godine s klupe voditi Dejan Parežanin, nekadašnji igrač Igokee, Bosne koju je također kao trener vodio sa klupe.

U svom prvom susretu sa novinarima, Dejan je istakao ciljeve, želje kluba, ali i njega kao trenera.

''Očekuje nas dosta posla.Nemamo novca za razbacivanje i zbog toga moramo biti sigurni kada se odlučimo za pojačanja.Za sada su tu prioriteti igrači koji igraju na pozicijama jedan, čeitir i pet.U odnosu na prošlu sezonu igrački kada će biti znatno izmjenjen, a sigurno je da ćemo pravu priliku pružiti mladim igračima.Potencijala ima, tu je jedna interesanta baza i sada moramo da vidimo koji igrači su spremni ostati sa nama, koji su spremni raditi u jednom ciklusu od dvije godine.Pokušat ćemo nedostatke kod ovih igrača neutralisati sa par iskusnih igrača, ali jasniju sliku oko igračkog kadra misli da ćemo imati tamo negdje u osmom mjesecu''

O ciljevima, Paražanin kaže:

'' Mi imamo jasnu viziju, jasan cilj naredne godine.Da napravimo iskorak u odnosu na prošlu godinu, da idemo u ligu šest i da idemo u balkanskoj ligi u play offu. Naš prioritet će biti rad sa mladim igračima, ekipa će se osloniti na mlade igrače čiji je prosjek 20 godina.Sada već polako želimo posaviti jasne temelje a onda kasnije vršiti jednu finu nadogradnju.Potencijala ima, talenta također, jedini problem imamo oko trenažnog ciklusa. Tu moramo pronaći riješenje za jedan broj termina koji je neophodan da bi mladi igrači mogli da nepredaju.Čeka nas težak posao, imamo manji budžet u odnosu na prošlo godinu i zbog toga moramo biti strpljivi sa mladim igračima, moramo im dati prostora kako bi oni mogli iznijeti već dio posla'' kaže na kraju Parežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije