Parker donio pobjedu Spursima

U jedinoj utakmici večeri

Parker donio pobjedu Spursima

Sinoć su po rasporedu trebale biti odigrane dvije utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi. Međutim susret između Knicksa i Netsa je odgođen.

Tako su se u jedinoj utakmici večeri, u At&t centru u San Antoniu, u svojevrsnom derbiju zapada susreli Spursi i Oklahoma City Thunder. Prvo poluvrijeme donijelo nam je odličnu košarku u kojoj su se timovi smjenjivali u vodstvu. Tim Duncan je došao na poziciju broj 17 po broju skokova u karijeri. Prestigao je na vječnoj listi, legendarnog Charlesa Barkleya. Kevin Marin koji je u Oklahomu stigao iz Houstona u zamjeni za Hardena, pokazao se kao odličan dodatak Durantu i društvu. Spursi su na poluvremenu imali pet poena prednosti.

 

Nastavak je donio istu sliku kao i prvo poluvrijeme, a na isteku treće četvrtine Maynor pogađa trojku sa svoje polovine, za neriješen rezultat, 66:66. U posljednjoj četvrtini još jedan jubilej, ovaj put za Duranta, koji je posta drugi najmlađi igrač koji je dostigao brojku od 10.000 poena. Vodila je Oklahoma tri poena razlike na 30 sekundi prije kraja, ali je onda Parker prvo pogodio svoju prvu trojku na susretu, da bi nakon izgubljene lopte Thundera, pogodio i šut sa zvukom sirene za pobjedu Spursa 86:84. Najefikasniji kod gostiju bio je Durant sa 23 postignuta poena. Kod Spursa, Duncan je postigao 20. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.