Parker: Moje srce je u San Antoniju

Parker demantovao navode o prelasku u Knickse

Parker: Moje srce je u San Antoniju

Nakon što je San Antonio eliminisan od strane Phoenixa u polufinalu Zapada sa 4-0 počele su kružiti priče o odlasku pojedinih igrača Spursa. NY Daily News je objavio kako će Tony Parker obući dres NY Knicksa.

Samo dan kasnije francuski reprezentativac je u izjavi za San Antonio Express-News demantovao pisanje njujorškog tabloida nazvavši novinara koji je  objavio  vijest gorim od ikakvog paparazza. Tabloid se pozvao na Parkerovog bliskog prijatelja koji je želio ostati anoniman, koji je navodno rekao kako će glavni utjecaj na Parkerovu budućnost imati supruga Eva Longoria, koja želi da se njen suprug preseli u NYC.

„Želim ponovo da objasnim situaciju. Moje srce je u San Antoniju i želim ovdje da ostanem. Izgleda da niko ne sluša ono što govorim, ali svjestan sam da ulazim u posljednju godinu ugovora i da će me sada mediji početi seliti od kluba do kluba. Kako se bude bližio kraj moga ugovora špekulacija će biti sve više“, rekao je Tony Parker za Express-News.

Parker će u ljeto 2011. postati slobodan igrač, a ukoliko ostane u San Antoniju očekuje se da trostruki All-Star igrač dobije maksimalan iznos ugovora. Prema pisanju medija iz NYC uprava Knicksa želi ovog ljeta dovesti LeBrona Jamesa u svoje rdove, a sljedećeg ljeta bi poziciju playa ojačali dovođenjem Parkera.

„Supruga i ja smo zbilja sretni ovdje. Izgradili smo kuću, ljudi su nas dobro prihvatili, osjećamo se kao kod kuće. Zbilja ne vidim razlog zašto bi otišli odavde“, zaključio je ponajbolji play lige Tony Parker, koji je ove sezone imao problem s povredom prsta i dobar dio regularnog dijela sezone je propustio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije