Parker: Našao sam sretnu sredinu između dodavanja i poena

Nakon niza od 20 pobjeda i rekorda Spursa

Parker: Našao sam sretnu sredinu između dodavanja i poena

San Antonio protiv Oklahome u finalu Zapadne konferencije vodi sa 2:0 i zaista izgledaju nezaustavljivo. Kad se pomislilo da će ih dosta mlađa i zaista potentna ekipa Thundersa uspjeti zaustaviti, to se do sada nije ostvarilo.  

Nakon još jedne pobjede košarkaša Gregga Popovicha (120:111) San Antonio je postavio novi rekord u broju uzastopnih pobjeda kada je u pitanju prelaz iz regularnog dijela sezone u play-off i on sada iznosi 20 pobjeda u nizu. Onaj stari rekord Lakersa je oboren, rekord od 19 pobjeda iz 2001. godine.

 

Tony Parker je u zadnjoj utakmici postigao 34 poena i 8 asistencija, a nakon još jedne sjajne partije govorio je o tome kako je konačno pronašao sredinu između broja poena i dodavanja.

 

"To je uvijek, tokom čitave moje karijere bila velika borba. Kada ste organizator šuter trener Popovich u jednom trenutku želi da poentirate, u drugom da dodate, pa onda opet da šutirate, onda da dodate i tako je to uvijek, idete i nazad i pravo", govori Parker te dodaje.

 

"Upravo tu je bilo najviše prostora za moj napredak, da nađem tu sretnu sredinu između pasa i poena, da nađem taj balans. Sada, nakon svih ovih godina, mislim da sam u tome veoma dobar."

 

Oklahoma sada mora pobjediti u naredne četiri utakmice od mogućih pet. To je pošlo za rukom samo u 14 timova od 246, koliko ih se u život i uspjelo vratiti. Posljednji klub koji je tako nešto i ostvario bili su upravo Spursi 2007/08'. Kako igraju ove sezone i sa obzirom na aktuelni niz od 20 pobjeda, teško da će tako nešto Oklahoma ostvariti. Ipak sačekajmo, serija se seli u Oklahomu i prva od naredne dvije u tom gradu na rasporedu je već sutra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.