Parker nezaustavljiv za Portland, Spursi poveli u seriji
Foto: EPA

Spursi slavili

Parker nezaustavljiv za Portland, Spursi poveli u seriji

M. Šljivak

Košarkaši San Antonio Spursa uvjerljivo su savladali Portland Trail Blazerse 116:92 u prvom duelu polufinalne serije Zapadne konferencije, te su poveli s 1:0. 

Ponovo je u dresu tima iz Texasa briljirao sjajni Tony Parker, koji je od samog početka utakmice dominirao. Serijom 8:0 Spursi su otvorili meč. Gosti iz Oregona nisu imali pravi odgovor na fantastičnu igru izabranika Gregga Popovicha, pa je već nakon prve dionice bilo 13 poena prednosti u korist Spursa, 29:16.

Dominirao je domaći tim i u drugoj dionici. Prednost se dodatno povećala, Portland je djelovao potpuno razbijeno, pa su do poluvremena uspjeli da prime čak 65 poena. Na odmor se otišlo sa 26 poena prednosti u korist San Antonia, 65:39.

Ni nastavak nije donio bolju sliku po Portland. Tim San Antonia je imao apsolutnu dominaciju, te pobjeda u ovom susretu niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Iako je bilo i 30 poene prednosti u nekoliko navrata Portland je zaostatak na kraju uspio da pusti na minus 24, ali su Spursi zasluženo stigli do prve pobjede u polufinalnoj seriji i vodstva od 1:0.

Tony Parker je bio nezaustavljiv po Portland. Ubacio je 33 poena, te je dodao devet asistencija. Marco Belinelli je dodao 19, a Kawhi Leonard 16 poena. Portlandu je nedovoljan bio sjajni LaMarcus Aldrige s 32 poena i 14 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.