Parker: Želim igrati još šest ili sedam godina

Parker: Želim igrati još šest ili sedam godina

Najbolji evropski košarkaš u prošloj godini Tony Parker, iako ima 31 godinu, još uvijek nema namjeru završiti igračku karijeru. 

Playmaker San Antonio Spursa i reprezentacije Francuske želi karijeru završiti u domovini, ali prije nego se vrati kući planira u NBA ligi igrati još šest ili sedam sezona. Zavisi od fizičke spreme. 

"Uvijek sam govorio i ostajem kod toga da posljednju godinu svoje karijere želim provesti igrajući u Francuskoj. No najprije želim još dugo igrati u NBA ligi. Šest ili sedam godina je plan". 

"Osjećam se sjajno, volim košarku i vrlo sam pasioniran kada je ona u pitanju. Želim igrati koliko god mi tijelo i zdravlje to dopusti", rekao je Parker.

Sadašnji ugovor Parkera sa San Antonijom veže do ljeta 2015. godine kada će postati slobodan igrač, ali su iz teksaškog kluba već najavili kako će Parkeru ponuditi novi ugovor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.