Parola 'snađi se': Genijalni Russell Westbrook

Inteligencija na nivou

Parola 'snađi se': Genijalni Russell Westbrook

Ekipa Oklahoma City Thundera nastavila se mučiti ove sezone, a sinoć su na svom parketu tek poslije produžetka uspjeli savladati Utah Jazz.

Sjajni playmaker domaće ekipe Russell Westbrook pokazao je sinoć još jednom o kakvom se igraču radi. Osim što ima izuzetne košakaške poteze i umijeća, Westbrook je pokazao i koliko je inteligentan igrač. 

Westbrook je sedam desetinki prije kraja prvog poluvremena izvodio aut ispod koša, a kako nije bilo mnogo otvorenih saigrača da im doda loptu, odlučio je sam sve završiti.

Pogodio je loptom leđa Rodneya Hooda nakon čega mu se odbila u ruke, a on je stigao šutirati i pogoditi sa zvukom sirene za smanjenje vodstva gostujućeg tima. 

Westbrook je meč završio sa 25 poena i 11 skokova, a Oklahoma je slavila pobjedu nakon produžetka 104:98.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.