Partizan angažovao Marića
Partizan dobio vrijedno pojačanje pod košem

Treće pojačanje prvaka NLB lige

Partizan angažovao Marića

Nakon Aleksandra Mitrovića i Stefana Sinoveca, novi član prvaka Srbije i NLB lige postao je Aleksandar Marić, sada već bivši član španske Granade.

Marić je Australijanac koji ima državljanstvo Srbije, a igra na poziciji centra (211 cm, visine). Sa beogradskim klubom potpisao je ugovor na tri godine.

Kako piše internet portal srbijasport, Marić je prije dolaska u Evropu nastupao u NCAA ligi za college Nebraska gdje je u svojoj seniorskoj godini u prosjeku postizao 15,7 poena i 10,2 skoka po utakmici.

Marić je protekle sezone u timu Granade za 32 utakmice u ACB ligi u prosjeku postizao 4.6 poena i imao 3.5 skokova za 12 minuta.

U Partizan je stigao na preporuku nekadašnjeg košarkaša 'crno-belih' Vlade Šćepanovića sa kojim je prošle godine igrao u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije