Partizan bolji od Dynamica, Vrabac sedam poena

Srbijanska Super liga

Partizan bolji od Dynamica, Vrabac sedam poena

D. Rakanović

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju Dynamic sa 87:83 nakon produžetka u okviru 10. kola srbijanske Superlige. 

Tokom prvog poluvremena djelovalo je da će Partizan doći do sigurne pobjede. Dynamic je na poluvremenu gubio 12 poena razlike, a tokom druge četvrtine Partizan je imao i 18 poena prednosti. 

Dynamic ipak u nastavku utakmice uspijeva smanjiti zaostatak a serijom 12:0 u četvrtom periodu utakmice uspijevaju preokrenuti rezultat i povesti sa 66:60. Utakmica je od tog trenutka do samog kraja bila napeta, ekipe su se smjenjivale u vodstvu. U neizvjesnoj završnici Brooks je promašio trojku za pobjedu i utakmica je otišla u produžetak.

Partizan je u produžetku došao do pobjede, najviše zbog odličnog izvođenja slobodnih bacanja. 

Bh. košarkaš Adin Vrabac proveo je 18 minuta u igri i postigao sedam poena, uz po četiri skoka i asistencije i jednu blokadu za indeks korisnosti 15.   

U ekipi Dynamica je nekadašnji juniorski reprezentativac BiH Aleksandar Lazić odigrao 29 minuta i za to vrijeme uacio osam poena, uz pet skokva, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. 

Najefikasniji u redovima Parizana bio je Mihajlo Andrić sa 17 poena. Novica Veličković i Will Hatcher su dodali po 12, dok su Stefan Birčević i Vanja Marinković postigli po 10 poena.

U ekipi Dinamica najefikasniji je bio Devin Brooks sa 31 poenom, a Marko Čakarević je postigao 20 poena, uz devet skokova i pet asistencija. 

Partizan, kao i Crvena zvezda, nalazi se na vrhu tabele Superlige sa omjerom 9-1, dok je Dynamic peti sa učinkom od četiri pobjede i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi