Partizan, Cibona i Olimpija sa B licencom
Partizan posjeduje B licencu Eurolige

Euroliga, licence

Partizan, Cibona i Olimpija sa B licencom

Na sastanku Boarda vlasnika košarkaške Eurolige, saopšten je spisak učesnika ovog elitnog takmičenja za sezonu 2009/10. kao i ekipe koje će nastupiti u kvalifikacijama. Kako se i moglo očekivati, na listi nije bilo bh. klubova koji su daleko od Eurolige, a treba kazati da je pored poznatih 20 klubova i prvaka Njemačke pozivnica dodijeljena ruskoj ekipi Khimki iz regije Moskva.

U kvalifikacijama će učestvovati 8 timova iz Njemačke, Francuske, Latvije, Belgije, Grčke, Italija i Ukrajine.


Trinaest klubova ima licencu A, osam posjeduje B, a Khimki i pobjednik iz kvalifikacija C licencu.

Licencu A imaju: Olympiacos, Panathinaikos (Grčka), Maccabi Electra (Izrael), Siena Montepaschi, Lottomatica Roma (Italija), Žalgiris (Litvanija), CSKA (Rusija) Real Madrid, Regal FC Barcelona, TAU Ceramica, Unicaja (Španija), te Efes Pilsen, Fenerbahče Ulker (Turska).

Licencu B posjeduju: Partizan (Srbija), Cibona (Hrvatska), Asvel (Francuska), Bon ili Oldenburg (Njemačka), Lietuvos Rytas (Litvanija), Armani Jeans (italija), Asecco Prokom (Poljska), Union Olimpija (Slovenija).

Licenca C: Khimki, kvalifikant (pobjednik).

Učesnici kvalifikacija za nastup u Euroligi u sezoni 2009/10. su: ALBA Berlin (Njemačka), Orlean, Le Mans (Francuska), Benetton Treviso (italija), Moroussi Costa Cafe (Grčka), Ventspils (Latvija), Spirou (Belgija) i Azovmash (Ukrajina).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.