Međusobna mržnja Partizana i Crvene zvezde dostigla je nezapamćen nivo
Posljednji derbi između Partizana i Crvene zvezde donio je potpuni haos na terenu i nevjerovatne odluke

Nevjerovatno

Međusobna mržnja Partizana i Crvene zvezde dostigla je nezapamćen nivo

Midhat Šljivak

Veliki beogradski rivali Partizan i Crvena zvezda nikad nisu bili u naročito dobrim odnosima u bilo kojim sportskim sekcijama. Međutim, međusobna mržnja između košarkaških ekipa ovih tima dostigla je nezapamćen nivo, posebno nakon posljednjeg derbija kojeg je Partizan dobio 92:81 i čak su pale krivične prijave protiv centra crno-bijelih Mathiasa Lessorta.

Partizan i Crvena zvezda nikad se nisu voljeli. Ipak, mržnja između košarkaških ekipa beogradskih velikana dostigla je nezapamćen nivo i tenzije su zaista ogromne.

Posljednji derbi odigran u ponedjeljak donio je novi haos. Počela su žestoka prepucavanja, a sve je zakuhao francuski centar iz redova Partizana Mathias Lessort.

Igrač crno-bijelih je nakon utakmice dva puta žestoko odgurnuo protivničkog košarkaša Filipa Petruševa. U Zvezdi to nisu mogli progutati i odlučili su podnijeti krivičnu prijavu protiv Francuza.

Petrušev je jučer dao izjavu u policiji o ovom slučaju, a danas je rukovodstvo Crvene zvezde zvanično podnijelo krivično prijavu protiv Lessorta zbog nasilničkog ponašanja i udaranja Filipa Petruševa.

Oglasi

Zvezda je u ranijem saopštenju zatražila od ABA lige suspenziju 27-godišnjeg košarkaša. Smatraju da njemu mjesta nema na parketu zbog ponašanja koje je prikazao.

"O narednim koracima detaljno ćemo obavještavati javnost jer želimo da i ona vidi da kao klub činimo sve što je u našoj moći da ograničimo uticaj onih koji misle da mogu da rade šta hoće. Među njih spada i francuski državljanin na privremenom radu u Republici Srbiji", saopšteno je iz KK Crvena zvezda.

Ni u Partizanu na brojne napade iz redova velikog rivala. Oglasio se glavni čovjek crno-bijelih Ostoja Mijailović.

"Nemam namjeru rasipati energiju na ljude koji su uložili 100 miliona eura, a igraju rekreativno utakmice Eurolige i sad imaju viška slobodnog vremena da pišu saopštenja", rekao je Mijailović i dodao je:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Imaju oni dovoljno problema u svom dvorištu. Ne znam zaista odakle im ideja da se bave nama. Bolje svojim navijačima da objasne kako već ne znam koji put gube utakmice u kojima vode 15 i više razlike. Meni to izgleda kao da bi opet da svoje brojne loše odluke iz ove sezone prikriju saopštenjima o zlom Partizanu. Pa dokle više? Ne znam ni medijima kako više nije mrsko da prenose sva ta naklapanja", istakao je on.

Mržnja između velikih rivala nikad nije bila veća. Ne mogu se uopšte smisliti i bit će interesantno vidjeti završni dio sezone u ABA ligi i prvenstvu Srbije. Definitivno će biti svega.

Top Komentari

Antikomunjara
To se u narodu lijepo kaze-DOSO DJAVO PO SVOJE!...Ili-Ko pod drugim jamu kopa.....nadam se da ce biti jos gore...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti