Partizan doživio novi poraz

Žalgiris prejak za Beograđane

Partizan doživio novi poraz

Košarkaši Partizana doživjeli su novi poraz u Euroligi. Ovaj put su Beograđani doživjeli poraz na gostovanju u Litvaniji kod Žalgirisa. 

Litvanski velikan je slavio pobjedu rezultatom 89:77, a Partizan je dobro i prošao s obzirom da su igrači Žalgirisa u jednom trenutku imali i 20 poena prednosti. 

Prvo ime pobjedničkog sastava bio je Justin Dentmon sa 23 poena, Martynas Pocius je dodao 18 poena i 7 asistencija, dok je kod Partizana ponovo briljirao Bogdan Bogdanović sa 24 poena. 

Novu pobjedu upisao je i madridski Real. Kraljevski klub je slavio kao gost protiv Lokomotiv Kubana rezultatom 78:74, a najzaslužniji za pobjedu bio je Sergio Rodriguez sa 16 poena i 6 skokova. Derrick Brown je sa 21 poenom bio najbolji kod Lokomotiva. 

Vassilis Spanoulis je sa 16 poena predvodio evropskog prvaka Olympiacosa do ubjedljive pobjede protiv Anadolu Efesa sa 78:60. Zoran Planinić je sa 13 poena bio jedini dvocifreni igrač kod gostiju iz Istanbula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.