Partizan i Hemofarm u finalu

Košarkaško prvenstvo Srbije

Partizan i Hemofarm u finalu

Košarkaši Partizana i Hemofarma plasirali su se u finale Superlige Srbije. Oni su u majstoricama deklasirali svoje protivnike. Interesantno je to da su u obje utakmice zabilježene istovjetne razlike od 30 poena.

Partizan je protiv FMP-a slavio sa 98:68, a Hemofarm je protiv Radničkog također bio izuzetno raspoložen pobjedivši sa 96:66.

Partizan je mnogo ozbiljnije shvatio goste iz Železnika nakon što su poraženi u drugoj utakmici ove serije. U ovoj trećoj, odlučujućoj, košarkaši crno-belih su protiv FMP-a imali sigurno i najbolje otvorenje utakmice ove sezone. Pred 5 000 gledalaca u "Pioniru" već su u uvodnim minutama imali 17:0.

Razlika je na kraju prvog poluvremena iznosila 21 poena (50:29). FMP se do kraja ovoga meča nije povratio od šoka, tako da su košarkaši Partizana ponovo u finalu gdje će se boriti za 10. uzastopnu titulu.

Čak šest košarkaša Partizana je imalo dvocifreni indeks uspješnosti. Najviše se istakao James Gist koji je ostvario 19 postignutih koševa uz 11 skokova. Dosta je dobar bio i Jan Vesely sa 12 poena i šest skokova. Kod gostiju izdvojimo tek Vuka Radivojevića sa 17 poena.

Tako će se u finalu košarkaškog prvenstva Superlige Srbije sastati Partizan i Hemofarm. Serija će početi 1. juna i igraće se na tri dobijene utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.