Partizan jedva protiv FMP-a

NLB liga 14. kolo

Partizan jedva protiv FMP-a

U preostala tri večerašnja susreta NLB regionalne košarkaške lige Partizan je teškom mukom savladao FMP u Železniku, dok su pobjede još ostvarili Union Olimpija i Cedevita.

Partizan je protiv mlade ekipe FMP-a u Železniku imao i po 14 poena prednosti, ali se u završnicu susreta ušlo sa izjednačenim rezultatom. Četa trenera Dušana Vujoševića ipak je uspjela zabilježiti pobjedu u veoma neizvjesnoj završnici.

U crno bijelom dresu Partizana najbolji je ponovo bio Aleksandar Marić koji je ubacio 18 poena i imao sedam skokova, dok je u dresu FMP-a odličnu partiju odigrao Nemanja Protić sa 27 poena.

Olimpija je u svom Tivoliju sa sedam poena razlike bila bolja od Zadra (84:77). Sjajan u dresu Zmajčeka bio je nekadašnji playmaker sarajevske Bosna ASA BH Telecom Dušan Dorđević koji je ubacio 17 poena, a najefikasniji je bio Vladimir Golubović sa dva poena više. U dresu Zadra Marko car je bio prvo ime sa također 19 poena. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Bavčić u dresu Olimpije na parketu je proveo tri minute, bez učinka.

Cedevita je na svom parketu savladala Helios sa 92:81 i tako slovenačku ekipu gurnula prema samom dnu, gdje će se do kraja sezone boriti sa Bosnom oko izbjegavanja posljednjeg mjesta. Marino Baždarić je sa 25 poena predvodio zagrebačku ekipu do bodova, dok je Dejan Delić sa 17 poena bio najefikasniji kod poraženih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.