Partizan još dvije sezone u Euroligi

Partizan još dvije sezone u Euroligi

Adnan Beganović

Izvršni direktor košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu sastao se u Beogradu s predstavnicima četiri srbijanska kluba (Partizan, Crvena zvezda, FMP, Hemofarm) radi dogovora o kriterijima za plasman u Euroligu. 

Na sastanku je dogovoreno da Partizan bude predstavnik Srbije u Euroligi u naredne dvije sezone, a nakon toga Srbiju će u najeminentnijem košarkaškom takmičenju predstavljati klub koji u toku jedne godine skupi najviše bodova u tri takmičenja (prvenstvo Srbije, Regionalna liga, evropska takmičenja).

Prema novom sistemu bodovanja koji će se početi primjenjivati u sezoni 2010/11 klubovi će za uspjehe u Regionalnoj ligi i domaćem prvenstvu dobivati po 40% bodova, dok će za uspjehe u evropskim takmičenjima dobivati 20% bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti