Partizan lako protiv Hemofarma

Srbijansko prvenstvo

Partizan lako protiv Hemofarma

E. Škorić

Košarkaši Partizana ubjedljivo su, rezultatom 79:59, savladali Hemofarm u prvoj utakmici posljednjeg kola srbijanskog prvenstva.

Premda ova utakmica nije imala imperativ, obzirom da je Partizan siguran na prvoj, a Hemofarm na drugoj poziciji na tabeli, "crno-beli" su dobrom igrom došli do pobjede. Tako je Partizan i drugi put u sezoni bio bolji od tima iz Vršca.

Poslije deset minuta igre Partizan je imao tri poena prednosti (23:20). U drugoj četvrtini Partizan uspijeva kontrolisati igru, pa je uvećao prednost na 11 poena. Domaći su u zadnju dionicu ušli sa prednošću od najvećih 17 poena (66:49), a utakmicu završili sa čak 20 poena prednosti.

Najbolji kod Partizana bio je Dragan Milosaljević sa 15 poena, dok je Raško Katić pridodao 14 poena. Kod gostiju Ivan Maraš je ubacio 15, a Mladen Jeremić 11 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti