Partizan nije izdržao protiv Armanija

Završen prvi dio Eurolige

Partizan nije izdržao protiv Armanija

Samu završnicu prvog dijela košarkaške Eurolige obilježila su dva meča u okviru grupe C. Maccabi je slavio protiv Spiroua (69:86), ali je sva pažnja bila usmjerena u "Pionir" gdje je Partizan izgubio od Armanija (66:72) izgubivši tako i Top 16.

Ekipa iz Beograda je mogla izgubiti i tri poena razlike da bi išla u drugi krug takmičenja, ali ni to im nije pošlo za rukom. Nedostajalo je tako malo.

Partizan je u najvažniju utakmicu u dosadašnjem toku sezone krenuo dosta kvalitetno. Prva četvrtina završena je sa 4 poena predosti za crno-bijele (18:14). Iako su Italijani u jednom momentu u prvih deset minuta imali poen prednosti (11:12) Katić i Kecman su svojim koševima na najbolji način obilježili kraj prvog perioda.

U samom nastavku Partizan je na +6 (21:15). Armani se ponovo vratio u igru (24:22), ali u svlačionicu se ide sa prednošću domaćina od sedam poena (36:29)

Početak drugog poluvremena obilježilo je nešto veće vodstvo Partizana, bilo je (38:29). Gosti se vraćaju u igru i prije zadnjih deset minuta je poen prednosti za Armani (50:51).

Pritisak za domaći sastav je sve veći, te se u zadnjih deset minuta sva prednost Partizana brzo topi. I ova četvrtina je završena u korist Armanija  (16:21), koji je tako u drugom krugu Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.