Partizan obavio važan posao, sjajni Amerikanac ostaje

Potpisan novi ugovor

Partizan obavio važan posao, sjajni Amerikanac ostaje

Američki košarkaš Marcus Paige dogovorio je produženje saradnje sa Partizanom.

Klub iz Beograda želi sačuvati okosnicu tima i za narednu sezonu, a nakon što je nedavno novi ugovor potpisao Rade Zagorac, sada je to isto učinio i Paige.

Crno-bijeli su vrlo zadovoljni onim što je dosad pokazao Paige i ne čudi što su ga odlučili nagraditi novim, bogatijim, ugovorom. Ono što se nagovještavalo, ozvaničeno je.

"Paige ostaje u crno-bijelom timu. Američki košarkaš koji ima i srpski pasoš, potpisao je novi, dvogodišnji ugovor", stoji u saopštenju Partizana.

Ovaj košarkaš je sa Partizanom tokom prethodne dvije sezone osvojio Kup Radivoja Koraća, kao i Superkup ABA lige. U Eurokupu je prosječno postizao 8.8 poena po utakmici, dok je u regionalnom šampionatu bilježio 10.7, uz 48% realizuje u šutu za tri poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi