Partizan odbranio titulu

Zvezda nije uspjela izboriti majstoricu

Partizan odbranio titulu

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 68:52 u četvrtom meču  finalne serije play-offa srbijanskog prvenstva i odbranili titulu.

Nakon uvodne dvije pobjede Partizana, Zvezda je u prošlom susretu upisala pobjedu i ostala u igri za prvaka. Pokušali su crveno-bijeli pred svojim navijačima izboriti majstoricu, no mlada ekipa Partizana odigrala je sjajnu utakmicu i na kraju upisala pobjedu. Gosti su od 11. minute kontrolirali utakmicu i od tog trenutka, čini se, nije bilo dvojbe ko će izaći kao pobjednik na kraju.

Najviše je izabranicima Dušana Vujoševića pomagao katastrofalan šut Zvezde, pa su domaći prvu trojku ubacili tek iz 18. pokušaja. U prvoj četvrtini dosta izjednačena igra, ali Partizan odlazi s prednošću 15:11 na kratku pauzu. 

Bogdanović je preuzeo odgovornost, ubacio nekoliko vezanih šuteva i gosti vode sa 21:11. Do kraja prvog dijela prednost Partizana je povećana, a na odmor se otišlo kod rezultata 34:21 u njihovu korist. 

I u trećoj dionici Partizan bolji, Zvezda i dalje rijetko šta ubacuje iz igre. U posljednjih 10 minuta Partizan je ušao sa vodstvom 50:33 i bilo je jasno ko je novi - stari prvak države. Tek u posljednjoj četvrtini Zvezda se budi, ali ranije stečena prednost Partizana bila je nedostižna. Nelson je s nekoliko vezanih poena primakao u jednom trenutku Zvezdu na -12, no to je bilo sve.

Crno-bijeli su na kraju slavili rezultatom 68:52. Partizan je vodio Bogdanović sa 17 poena, Lučić je ubacio 14, a Lauvergne 15. Kod Zvezde najefikasniji su bili Nelson (12) i Katić (11), dok je Rakočević ubacio 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.