Partizan peokretom do pobjede u Zadru

Dobar nastup Šutalo

Partizan peokretom do pobjede u Zadru

Midhat Šljivak

Košarkaši Zadra poraženi su večeras na svom parketu u 17. kolu ABA lige od beogradskog Partizana rezultatom 64:56.

Domaći košarkaši su nakon 10 minuta igre imali četiri poena prednosti 19:15, a sa boljom igrom su nastavili i u ostatku prvog poluvremena. Nakon 20 minuta igre Zadar je imao devet poena prednosti 35:26. 

Vodio je Zadar i cijelim tokom trećeg perioda. U posljednju četvrtinu su ušli sa plus pet 52:47, ali je serijom od 6:0 u posljednjoj četvrtini, Partizan nakon dugo vremena poveo 53:52. Kriza u igru Zadrana nastavljena je i u ostatku posljednje četvrtine, što su gosti iskoristili, te su na kraju stigli do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Joeffrey Lauvergne sa 16 poena i sedam skokova, a Tarrence Kinsey je dodao 14. Kod Zadra je bh. reprezentativac Marko Šutalo ubacio 11 poena, a Ivan Batur je bio najefikasniji sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.