Partizan pobjedom kod Fenera ostao u igri

Euroliga, 9. kolo

Partizan pobjedom kod Fenera ostao u igri

Košarkaši beogradskog Partizana večeras su u okviru devetog kola Eurolige slavili pobjedu u Istanbulu protiv Fenerbahčea rezultatom 79:77 i ostali u konkurenciji za plasman u drugi krug. 

U velikoj pobjedi crno-bijelih briljirala su četiri igrača. Tarence Kinsey je svom bivšem klubu ubacio 20 poena, Bogdan Bogdanović je dodao 19, a Jeffrey Louvergne i Dragan Milosavljević su postigli po 18 poena. 

Najbolji u redovima Fenera bio je Emir Preldžić sa 21 poenom, 7 asistencija i 6 skokova. 

Unicaja je na domaćem parketu bila bolja od minhenskog Bayerna sa 77:72, a kod Bayerna je naš reprezentativac Nihad Đedović za 24 minute upisao 4 poena, te po jedan skok i asistenciju. 

Aktuelni evropski prvak Olympiacos je upisao novu pobjedu protiv Montepaschija (78:73), a ulogu favorita na domaćem parketu opravdao je i Maccabi koji je slavio protiv Lietuvos Rytasa rezultatom 78:71. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.