Partizan poražen u Istanbulu

Partizan poražen u Istanbulu

M. Šljivak

Košarkaši beogradskog Partizana poraženi su večeras u okviru šestog kola Eurolige od Anadolu Efesa rezultatom 67:58.rn

U prvih dvadeset minuta utakmice vidjeli smo izjednačenu košarku. Oba tima su igrala dosta dobro, te su se smjenjivali u vodstvu. Na poluvrijeme se otišlo prednošću Efesa od dva poena 30:28.

Utakmica je odlučena u trećem periodu kada domaći košarkaši prave seriju od 9:0 i tako po prvi put odlaze na dvocifrenu razliku. Na kraju treće četvrtine domaći su imali vodstvo 49:35.

Zadnjih deset minuta Efes je mirnom igrom uspio privesti susret kraju, te po drugi put savladati Partizan u ovoj sezoni Eurolige.

Saša Vujačić je u pobjedničom timu ubacio 21 poen, a Duško Savanović je dodao 16 koševa. Kod Partizana Milan Mačvan je ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.