Partizan poražen u Valenciji
Unatoč solidnoj partiji košarkaši Partizana poraženi su na teškom gostovanju u Valenciji

Iskusni Španjolci prejaki za mladu beogradsku momčad

Partizan poražen u Valenciji

Košarkaši Partizana poraženi su u 3. kolu Eurocupa na gostovanju u Valenciji rezultatom 79:71 u utakmici koju su odigrali možda i bolje nego su i sami očekivali. Držali su se sjajno Beograđani, posebno u prvom poluvremenu, no više od časnog poraza nisu mogli.

Valencija je na poluvremenu vodila samo 3 koša razlike a u tim trenutcima sjajno je igrao Marcus Paige u redovima Partizana. Odluka je pala u trećoj četvrtini koju je domaćin dobio sa 21:14 i Partizan je u zadnji period ušao s deficitom od 10 koševa koji je nije dao nadoknaditi protiv preiskusnog sastava Valencije.

Thomas Will sa 17 i Mike Tobey sa 15 poena predvodili su negdašnjeg Euroligaša do nove pobjede, a dvocifren je bio i Laberyie sa 12 ubačaja. Spomenuti Paige koji je odigrao loše drugo poluvrijeme sa 14 koševa, te slovenački reprezentativac i bivši košarkaš Sparsa Aleksej Nikolić sa 12 bili su najbolji kod Partizana. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi