Partizan poveo protiv Zvezde
Partizan je poveo protiv vječitog rivala Foto B92

Finale play-off Swisslion lige

Partizan poveo protiv Zvezde

Košarkaši Partizana poveli su u finalnoj seriji Swisslion košarkaške lige Srbije, nakon što su u prvoj utakmici, u beogradskom Pioniru, nadigrali Crvenu zvezdu sa 70:58.

«Crno-beli» niti jednog trenutka nisu dozvolili protivniku da im ugrozi vodstvo. Zvezda je ozbiljnije zaprijetila samo na početku posljednje četvrtine, ali je Partizan zadržao prednost.

Finalna serija igra se na tri trijumfa, a najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Veličković sa 15 poena. Vesely je dodao 12, a Tripković i Vraneš po devet.

Kod Crvene zvezde dvocifreni učinak imali su Štimac (17), Marinović (11) i Dragićević (10). Bh. reprezentativci imali su jako loš učinak. Oliver Stević postigao je 4 poena, dok se Milan Milošević i Elmedin Kikanović nisu upisali u strijelce.

«Čestitam Partizanu na pobedi. Njihovi igrači su potpuno ispoštovali dogovor iz svlačionice. Imali smo dobre napade, dobra rešenja u odbrani i nemam šta da zamerim mojim igračima. Razumem svoje košakaše, njihovu veliku želju i entuzijazam, ali moramo da budemo mirni kako bismo naš kvalitet, znanje i sve ono što smo radili stavili u funkciju igre», istakao je Svetislav Pešić, trener Crvene zvezde.

Duško Vujošević, strateg Partizana bio je zadovoljan.
»Od prve utakmice finala play-offa nisam očekivao lepršavu igru, ali je bilo više tenzije i nervoze nego što sam očekivao. U par navrata kada smo mogli da pobegnemo na 12 razlike i utakmicu konačno prelomimo, pravili smo najveće gluposti i puštali Zvezdu da se vrati u igru."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.