Partizan pred novom titulom prvaka

Partizan pred novom titulom prvaka

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras Crvenu zvezdu Beograd sa 78:72, te su na taj način došli do vodstva od 2:1 u finalnoj seriji prvenstva Srbije.

Prvi period igre protekao je u izjednačenoj igri. Partizan je nakon deset minuta imao dva poena prednosti 18:16, no već u drugoj četvrtini izabranivi Vlade Jovanovića prave značajniju prednost, te na poluvrijeme odlaze sa plusom od deset poena 47:37.

Treća četvrtina donijela je ponovo bolju igru crno-bijelih. Konstanto su vodili, te su u završnih deset minuta ušli sa četranaest razlike 62:48.

Ipak, posljednja dionica u potpunosti pripada Zvezdi. Dobili su izabranici Svetislava Pešića zadnju dionicu 24:16, no snage za potpuni preokret nisu imali, te je Partizan došao do, ipak, zaslužene pobjede.


Vladimir Lučić je bio najbolji pojedinac u pobjedničkom timu sa 19 poena i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.