Partizan pred vratima raja
Aleks Marić se nada pobjedi

Posljednja prilika za velikane

Partizan pred vratima raja

Večeras su na programu četvrte utakmice četvrtfinalne serije košarkaške Eurolige, koja bi nekima mogle biti posljednje u ovogodišnjoj fazi najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

Prokom, Caja Laboral, te dva velikana evropske košarke, Maccabi i Real Madrid nalaze se na izlaznim vratima Eurolige, a da im vrata zalupe večeras će se pobrinuti Partizan i Barcelona, koji bi novim pobjedama osigurali plasman na Final Four u Parizu.

Barcelona se u utorak večer revanširala Realu za poraz prošle sedmice u Barceloni i tako povela sa 2-1 u seriji. Večeras Real u svojoj Vistalegre Areni igra utakmicu sezone. U slučaju novog poraza svi silni novci uloženi u Messinu, Lavrinoviča, Kaukenasa, Hansena, Jarića, Prigionija i ostale zvijezde odlaze u blato.

„Nadam se da će nas navijači večeras doći podržati na način kako su to uradili u trećoj utakmici. Naš cilj u večerašnjoj utakmici je ispraviti greške iz prethodne utakmice i ponovo poravnati rezultat u seriji“, kaže uoči večerašnjeg El Clasica trener Madriđana, Ettore Messina.

„U trećoj utakmici smo željeli da napravimo jedan iskorak prema Parizu i to smo i uradili. Ipak, još smo uvijek na pola puta, jer pobjeda u trećoj utakmici nam je dobro došla samo za samopouzdanje u ekipi, dok bi nas tek nova pobjeda odvela do konačnog cilja. Moramo se večeras boriti kako bi slavili pobjedu, jer ko nam garantuje da bi u petoj utakmici slavili“, oprezan je ponajbolji igrač Barcelone, Boniface Ndong.

Partizan pred vratima raja

U beogradskoj Areni Partizan ima veliku priliku da pobjedom nad Maccabijem osigura plasman na Final Four. Iako im niko nije davao šanse ni da se nađu u Top 16, igrači Partizana su pokazali o kakvom se timu radi i svima začepili usta. Jedan od najzaslužnijih za velii uspjeh Partizana je centar Aleks Marić, koji je oprezan pre večerašnji duel.

"Ako uspijemo da odigramo odbranu kao u utorak i da ne ponovimo pad kakav smo imali početkom drugog poluvremena mogli bi smo osvojiti kartu za Pariz. Trebalo bi iskoristiti podršku sa tribina. Imamo najbolje navijače na svijetu i njihova pomoć nas dodatno motiviše", kaže Marić.

Trener Maccabija, Pinni Gershon, po starom dobrom običaju utakmicu priprema tako što stvara veliki pritisak na sudije i unaprijed traži alibi za eventualni poraz.

"Moramo da ispravimo neke stvari u odnosu na treći meč. Tu mislim na ono što možemo da ispravimo. Bilo je nekih stvari koje su bile sumnjive u trećoj utakmici koje ne možemo da kontrolišemo. Nije sve u našim rukama."

Iako niko nije imao prevelikih zamjerki za atmosferu koja je u Beo Areni vladala u utorak navečer, izraelski stručnjak ih je ipak našao i iskoristio ih u dobru šalu.

“Ovdje je veoma lijepa atmosfera. Za sve. Sad imam tri mobilna telefona. Sva tri su slomljena, ali su moja. Kada dođem u Izrael pokušaću da ih zalijepim i možda ću imati jedan ispravan. U četvrtak nas očekuje veoma važna utakmica pa se nadam da će navijači sa tribina bacati IPhone-e, nešto što je skuplje, a ne ovako jeftine mobilne telefone“.

CSKA i Olympaikos korak od Pariza

CSKA je nakon dvije ubjedljive pobjede u Moskvi poražen u Victoriji od Caje Laboral, a večeras traže pobjedu kojom bi izborili plasman na Final Four i izbjegli petu utakmicu naredne sedmice u Moskvi. Mirza Teletović je u trećoj utakmici upisao 10 poena i 6 skokova, a večeras se nadamo da će biti šuterski mnogo bolje raspoložen.

Prokom je i u prve dvije utakmice u Pireju kada je poražen pokazao da se radi o odličnom timu, a u trećoj utakmici pred svojim navijačima je uspio slaviti i ostati u igri. Ipak, Olympiakos je bolja ekipa, koja teško može doživjeti dva vezana poraza, tako da bi prema nekim zakonima velikih brojeva Kleiza, Teodosić i Childress večeras trebali ovjeriti vize za Pariz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.