Partizan pregazio Mrave

Derbi 1. kola ABA lige

Partizan pregazio Mrave

M. Šljivak

U derbiju prvog kola ABA lige košarkaši Zagreba su na svom parketu dočekali prvaka Srbije ekipu Partizana, a na kraju su spješniji bili gosti koji su slavili rezultatom 93:65.

Utakmicu su bolje otvorili domaći košarkaši. Poveli su sa 5:0, no onda slijedi velika serija Partizana od 12:2 za preokret rezultata, da bi nakon prvih deset minuta Partizan imao pet poena prednosti 24:19. Ipak, početak druge četvrtine je ponovo pripao beogradskim crno-bijelima. Napravili su izabranici Vlade Jovanovića još jednu veliku seriju 18:2, te su na polovini igre u drugom periodu imali 21 poen prednosti 42:21.

Do kraja prvog poluvremena ta prednost gostiju je još i narasla na +24, 52:28, te su već nakon prvih 20 minuta igre praktički riješili utakmicu. Treći period ponovo nadmoćniji gosti pa se u zadnjih deset minuta ušlo sa trideset poena razlike za Partizan 74:44.

Zadnjih deset minuta Jovanović je pružio priliku za igru mlađim igračima koji su održali prednost Partizana. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Peković sa 17 poena i 9 skokova, Lučić je zabio 14, a Anđušić 13 koševa. Kod Zagreba Kasun i Simon su ubacili po 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.