Partizan prvi osvojio Gripe

Partizan prvi osvojio Gripe

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras na gostovanju ekipu Splita rezultatom 79:72 u susretu 7. kola regionalne košarkaške ABA lige.

Gripe su za sve protivnike ove sezone bile neosvojive, ali je Partizan ipak uspio savladati Splićane. Nakon prve dionice Partizan je uprkos boljoj igri Splita imao dva poena prednosti 19:17, da bi potom u drugoj četvrtini crno-bijeli konstantno vodili. Na poluvrijeme su izabranici Duška Vujoševića otišli sa četiri poena prednosti 37:33.

Partizan je u trećoj dionici zaigrao još bolje. Prednost su povećavali iz minuta u minut, da bi nakon 30 minuta igre imali 11 poena prednosti 57:46.

Prednost su Boegrađani uspjeli sačuvati u posljednoj dionici, te su na kraju slavili pobjedu od sedam poena razlike.

Danilo Anđušić je sa 21 poenom predvodio Partizan do pobjede, dok su kod Splita Dijan i Mimica ubacili po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.