Partizan putuje na Final Four!

Senzacije Eurolige

Partizan putuje na Final Four!

Ekipa beogradskog Partizana priredila je najveću senzaciju ove sezone u Euroligi, pobijedivši sa 3:1 u seriji Maccabi i plasiravši se tako na Final Four u Pariz.

Beogradski Partizan je bez ikakve sumnje najveće iznenađenje ove sezone u Euroligi. Crno-beli su u četiri utakmice iz takmičenja izbacili veliki Maccabi, savladavši ga u seriji sa 3:1. Pred 21.367 gledalaca u beogradskoj Areni, beogradska je ekipa večeras sa 76:67 u četvrtoj utakmici savladala Maccabi.

U vrlo neizvjesnoj utakmici, bolje rečeno neizvjesne prve tri četvrtine, nijedna ekipa nije mogla ostvariti veću rezultatsku prednost. Partizan je uglavnom imao po dva, tri poena prednosti, ali su se Izraleci dobro držali. Do posljednje dionice.

Na otvaranju posljednje četvrtine Partizan je napravio seriju 10:2 i došao do velikih 13 poena prednosti (67:54). U ovom dijelu utakmice posebno se istakao sjajni Bo McCalebb, te nekadašnji NBA centar Slavko Vraneš.

To će se pokazati kao odlučujuća prednost, jer Maccabi nije imao snage da se vrati u susret kada je naspram sebe imao raspoložene košarkaše Partizana, velikog stratega Duška Vujoševića i preko 20.000 vatrenih navijača.

McCalebb je sa 19 poena bio i najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe, dok je "ponos Izraela" predvodio Wisniewski sa 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.