Partizan rješio pitanje playa
Jedna briga manje za Vujoševića

NLB vijesti

Partizan rješio pitanje playa

KK Partizan je rješio pitanje playa dovođenjem Lestera Bo McCaleba iz turskog Mersina gdje je prošle sezone bio najbolji igrač. Odlaskom Palacija i Tepića Partizan se našao u velikim problemima s organizatorom igre, a dovođenjem Amerikanca taj problem bi trebao biti rješen.

Među mnogo kandiadata koji su bili ponuđeni Partizanu, uprava crno-belih se odlučila da angažuje Amerikanca Bo Lestera McCaleba. McCaleb je pohađao Univerzitet u New Orleansu, a u Evropi je karijeru počeo u dresu turskog Mersina.

Duško Vujošević je potvrdio da je McCaleb novi play beogradskog kluba, kao i da još ostaje da se rješi pitanje krilnog centra i igrački kadar Partizana biće kompletiran.

U utakmici protiv Cibone bilo je očigledno da Partizan u ovoj sezoni nema šta da traži bez kvalitetnog playa. Mnogo izgubljenih lopti, jedna bezidejna igra, bez ikakve organizacije samo su ubrzali upravu Partizana koja je dovela Lestera u klub.

Lester McCaleb je svoj kvalitet pokazao prošle sezone u jakoj turskoj ligi gdje je u dresu Mersina postizao 17,4 poena u prosjeku, a imao je i 4,6 asistencija po utakmici, što je uveliko pomoglo Mersinu da se plasira u doigravanje kao sedmi klub na tabeli.

Na New Orleans Univerzitetu je u posljednje dvije sezone imao impresivnu statistiku od 25, odnosno 23 poena po susretu. U dresu beogradskog kluba će svlačionicu dijeliti s Aleksandrom Marićem, koji mu je bio glavni konkrent za nagradu za najboljeg koledž igrača. Marić je tada bio član Nebraske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.