Partizan treći ili Cibona prvi put
U ligaškom dijelu sezone Partizan i Cibona igrali su - 1:1

Finalni turnir NLB lige

Partizan treći ili Cibona prvi put

Dilema više nema. Partizan ili Cibona, Cibona ili Partizan. Jedna od pomenute dvije ekipe večeras će postati novi prvak NLB lige.

Treba biti realan i priznati da su Beograđani i Zagrepčani dva najbolja kluba u regionu.
Njihovi rezultati u Euroligi dovoljno govore o kvaliteti, a činjenica da godinama spadaju među 16 najboljih timova Starog kontinenata ide u prilog ovoj tvrdnji.

Partizan je za ulazak u finale morao dobiti Crvenu zvezdu, dok je Cibona lakše nego što se očekivalo nadigrala Hemofarm STADA. «Crno-beli» će pokušati doći do trećeg uzastopnog trofeja, dok «vukovi» traže prvi.

Veliki adut Partizana biće i fenomenalni navijači koji će u Areni napraviti «pakao».
«Cibona je pobedila Vrščane daleko lakše nego što se očekivalo. Mnogo su očekivali trijumf Hemofarma, ali su se očigledno prevaili. Cibonu odlično poznajemo, nalazi se u dobrom momentu. Prednost domaćeg terena može da bude odlučujuća. Podrška publike nam je veoma važna. Optimista sam pred finale, nadam se velikoj pomoći od strane navijača», istakao je Duško Vujošević, strateg Partizana.

Zagrepčani su u prvom meču pokazali da im je forma u uzlaznoj putanji.

«Partizan je u ovom trenutku favorit, ali samo zbog domaćeg parketa. Moja momčad je odlično igrala protiv Hemofarma i jako sam zadovoljan svim segmentima igre. Ukoliko bi slično djelovali i u finalu ne bi bili bez šansi», naglasio je Velimir Perasović, strateg Cibone koji je dobio nagradu za najboljeg trenera lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.