Partizan u finalu

Swisslion liga Srbije

Partizan u finalu

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Swisslion lige Srbije nakon što su u polufinalnom duelu nadigrali Hemofarm STADA sa 3:1 u seriji.

Prvak Srbije je dobio četvrtu utakmicu u Vršcu rezultatom 77:69 i tako će braniti naslov prvaka u finalu protiv «večitog rivala» Crvene zvezde.

Pred 3.200 gledalaca u dvorani «Milenijum» Vrščani su dobro parirali šampionu, ali su izabranici Duška Vujoševića sjajno odigrali završnicu meča.

Naime, u posljednjih 11 minuta Partizan je postigao gotovo polovinu svojih poena (36) i zaostatak od 10 poena pretvorio u pobjedu.
Lasme sa 20 poena i 10 skokova bio je najbolji pojedinac u beogradskom timu, a dobro su ga pratili Tepić i Tripković koji su dodali po 15 koševa.
U domaćem sastavu najefikasniji je bio Pavković sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.