Partizan u Moskvi zamrznut na - 42, prvak slavio u finišu

Euroliga, 5. kolo

Partizan u Moskvi zamrznut na - 42, prvak slavio u finišu

U prvom susretu današnjeg programa 5 kola košarkaške Eurolige sastav beogradskog Partizana pretrpio je težak poraz na gostovanju kod moskovskog CSKA rezultatom 88:46.

Ekipa Duška Vujoševića niti u jednom dijelu susreta nije uspjela parirati raspoloženom protivniku koji je konstantno punio koš beogradskih crno-bijelih, a poražavajuća je činjenica svakako da je 15 poena u posljednjoj četvrtini najviše što su gosti uspjeli ubaciti tokom jednog od četiri perioda igre, a najslabiji učinak imali su u drugoj četvrtini kada su za deset minuta uspjeli ubaciti samo osam poena.

Raspoloženi Armejci stigli su do svog trećeg trijumfa, u kojem ih je predvodio je Sonny Weems s 18 poena (6/12 dva, 1/5 tri) i 8 asistencija, a 16 je dodao Vitaly Fridzon, a sjajan je bio i Vladimir Micov s 15 poena (5/7 iz igre), 4 skoka i 2 asistencije. 

Partizan je pogodio tek 16 od 43 šuta iz igre, imao čak 23 izgubljene lopte i 16 asistencija manje od rivala. U ovakvoj situaciji bolji skok (28-26) ne znači ništa. Ipak, crno-bijeli su bar uspjeli izbjeći novi negativan rekord po broju poena u EL, samo 44 poena su imali prij šest godina takođe protiv CSKA.

U susretu koji je odigran nešto kasnije poljska ekipi Zielone Gore malo je nedostajalo da napravi veliko iznenađenje na gostovanju u Pireju aktuelnog prvaka Evrope, grčkiog Olympiacosa. Sve do samog finiša gosti su imali vodstvo, ali je iskustvo domaćina prevagnulo u finišu susreta, pa je na kraju evropski šampion upisao trijumf rezultatom 79:77, što je bila peta ovosezonska pobjeda grčkog sastava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.