Partizan u posljednjim sekundama savladao Zadar u "Pioniru"

ABA liga

Partizan u posljednjim sekundama savladao Zadar u "Pioniru"

D. Vejo

Košarkaši Partizana slavili su večeras u okviru 23. ABA lige na svom parketu protiv ekipe Zadra rezultatom 87:86 po četvrtinama je bilo 23:20, 24:24, 18:17 i 22:25.

Prvo poluvrijeme proteklo je u kvalitetnoj odbrani na obje strane. Beograđani su prvi kvartal dobili rezultatom 23:20, a raspoložen je bio bh. košarkaš Adin Vrabac, za kojeg Zadrani nisu imali rješenje ispod koša.

Druga četvrtina, protekla je u igri poen za poen, a na odmor se odlazi s prednošću crno-bijelih od tri koša razlike (47:44).

Nakon predaha, ponovo je beogradski sastav vodio glavnu riječ na parketu. Treću dionicu susreta rješavaju u svoju korist (18:17) pa tako prije početka posljednjeg kvartala imaju četiri poena prednosti (65:61).

Ušlo se i u posljednji period. U 37. minuti susreta, pri rezultatu 81:76 djelovalo je da je domaći tim završio posao, ali hrvatski tim pravi seriju od 0:9, te se tako približava na tri poena zaostatka, nakon čega je nastala prava drama. Svega 30 sekundi prije kraja susreta, košarkaš Zadra Robinson promašio je dva slobodna bacanja pri rezultatom 83:85, da bi nakon toga Kovačević pogodio trojku za preokret i slavlje crno-bijelih.

U pobjedi Partizana istakao se Birčević sa 26 poena, a bh. košarkaš Adin Vrabac upisao je 11, dok je to u redovima Zadra bio Barać sa 27.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi