Partizan utišao Nokia Arenu
Kecman je odigrao utakmicu života

Još jedna velika pobjeda Partizana

Partizan utišao Nokia Arenu

Pobjedom nad Maccabijem u Tel Avivu (85:77) košarkaši beogradskog Partizana prešli su trećinu puta do Final Foura u Parizu, a navijači Maccabija već razmišljaju da otkažu 6.000 rezervisanih karata.

Maccabi je čini se u utakmicu protiv Partizana ušao potcjenjivački, a Duško Vujoševič nikada nije izgledao mirniji. Tvorac čuda zvanog Partizan cijelo vrijeme je mirno bodrio svoje igrače i na kraju se slatko smijao.

Maccabi je odlično otvorio utakmicu. Igrači Partizana nisu imali odgovor na run and gun košarku Maccabija. Domaći igrači jednostavno su letjeli parketom Nokia Arene i pogađali iz svih pozicija. Sam Andrew Wisniewski je ubacio deset poena za deset minuta i nakon prve četvrtine Maccabi je imao prednost od 15 poena (27:12).

Drugih deset minuta je Maccabi počeo u istom ritmu i vrlo brzo stigao do čak plus 21 poen razlike. U tom trenutku je Duško Vujošević pozvao time out i očitao lekciju svojim igračima, koji su nakon toga zaigrali presing zonu, a proradio je i šut Marića.

Do tog trenutka je kod Partizana jedini raspoložen bio Kecman. U posljednje tri minute prvog poluvremena Partizan je igrao odlično i smanjio razliku Maccabija na pristojnih 14 poena razlike (46:32). Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. 

U nastavku utakmice igrači Partizana osokoljeni sjajnom igrom s kraja prvog poluvremena potpuno su uspostavili ravnotežu na parketu i vratili se rezultatski u utakmicu. Dušan Kecman je igrao sjajno, Marić se pod obručem tukao za svaku loptu, a sve više se budio i Lester McCalebb. U posljednjih deset minuta utakmice Partizan je ušao sa samo minus osam poena (66:58).

Posljednjih deset minuta Partizan otvara sjajnom serijom od četiri uzastopne trice, a u prve četiri i pol minute Maccabi je preko Chucka Eidsona iskoristio samo jedno slobodno bacanje i Partizan pet i pol minuta prije kraja ima vodstvo 70:67.

Stečeno vodstvo dalo je krila igračima Partizana, koji su posljednjih pet minuta odigrali na visokom nivou i upisali pobjedu (85:77). U posljednjoj minuti su igrači smirenošću s linije slobodnih bacanja pokazali da su stasali u velike igrače i da više nije iznenađenje kada bilo koga dobiju.

Dušan Kecman je odigrao utakmicu života ubacivši 29 poena, od čega sedam trica iz devet pokušaja. Lester McCalebb je upisao double-double učinak (12 poena i 10 skokova), a Aleks Marić je dodao 10 poena. Kod Maccabija najbolji su bili Doron Perkins s 13 i Alan Anderson s 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.