Partizan vraća Alekseja Nikolića s posudbe

Bivši igrač Sparsa sjajno igrao za Treviso

Partizan vraća Alekseja Nikolića s posudbe

Aleksej Nikolić reprezentativac Slovenije okončao je svoju epizodu u talijanskom košarkaškom klubu Treviso. 

Nikolića je Partizan početkom ove sezone poslao na posudbu u Italiju jer je Andrea Trinichierri procijenio kako se 25-godišnji Slovenac neće nametnuti u velikoj konkurenciji u Partizanu. 

Nikolić se u Trevisu sjajno snašao pa je u talijanskoj ligi zabijao 10.8 poena i bilježio 4.8 asistencija prosječno u 19 odigranih utakmica uz 45% šuta za 3 poena. Ukoliko se Nikolić ni ovaj put ne uspije nametnuti treneru za očekivati je da će ga Partizan poslati na posudbu ponovno, no ovaj put će tražiti da to bude ekipa koja će igrati u Eurocupu. 

Seniorsku karijeru Nikolić je počeo u sarajevskim Sparsima u kojima je igrao do 2015 godine kada je prešao u njemački Brose. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi